Studerende – hvor ofte vasker du dit sengetøj?

Husk nu at rent sengetøj er meget bedre at sove i! (foto pudeland.dk)

Husk nu at rent sengetøj er meget bedre at sove i! (foto pudeland.dk)

Der er ikke noget bedre end at lægge sig ned i et sæt nyvasket velduftende sengetøj. Duften af vaskepulver, måske endda skyllemiddel og det lidt stive sengetøj, som lige skal blødgøres af en enkelt nats søvn, for at det er helt rart at sove i. Vi kender den alle sammen – følelsen af, at sove i noget helt rent.

Sådan føltes det ofte, da man var barn og boede hjemme ved sin mor og far. Her blev der vasket sengetøj tit – i vaskemaskinen og derefter en tur ud i haven for at hænge til tørre, og om vinteren, når vejet ikke var til at tørre det uge, røg det en tur i tørretumbleren.

Det er en prioriteringssag at få vasket sit sengetøj

Denne luksus er svær at have for mange studerende. Mange studerende har ikke selv vaskemaskine i deres lejlighed. Enkelte er måske heldige at have en vaskemaskine stående i ejendommens fælles kælder, som man må bruge for en 5-20 kr. per vask. Men andre skal en tur på vaskeriet, når der er stop fyldt i vasketøjskurven. Og på et S.U budget er 40 kroner per vask en dyr omgang.

Derfor må man prioritere. Og har man ikke flere rene underbukser tilbage eller T-shirts, ja så er det altså det, man først vasker. Herefter kommer turen til strømper, bukser og kjoler.
Derfor ender sengetøjet – sammen med håndklæder – ofte nederst på listen, når man som studerende skal prioritere sine vaske.

Og det er egentligt synd. For hvor er det dog dejligt med rent sengetøj, når man endeligt får snøvlet sig sammen og får det gjort.
En anden væsentlig faktor er hygiejnen, som også er værd at tage med i betragtning!

Se et udvalg af sengetøj her

One Response to Studerende – hvor ofte vasker du dit sengetøj?

  1. Pingback: God søvn handler om gode hovedpuder – Folks kæreste eje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *