Nyt hus? Byg en bungalow

bungalowen er tilbage (foto benee-huse.dk)

bungalowen er tilbage (foto benee-huse.dk)

Som paddehatte på en våd græseng skyder 1930’ernes populære huse op igen i nybyggerkvarterer, hvor de i den grad er blevet et symbol på den moderne arkitektur.

Og der er meget spredte meninger om denne type af huse, som nu har fået en slags renæssance i bygningsarkitekturen, og enten elsker man dem, eller så hader man dem.

De nye bungalows – som faktisk stammer helt tilbage fra den gamle tyske Bauhausskole – er nu det nye sort, når det gælder nye huse.

Typen er kendetegnet ved, at de har en kvadratisk form, at de har et fladt tag og at taget enten er helt fladt eller formet som en pyramide.

Og udover de to grundpræmisser – den kvadratiske form og det lave tag – så er der faktisk ingen andre regler for, hvad der udgør en bungalow. Men typisk er huset indvendigt indrettet med et rum, som står centralt for de øvrige rum i huset.

Men udover det er der meget frie rammer, når man bygger et nyt hus indenfor denne nye stilart.

Godt miljø og byggematerialer i en bungalow

Desuden er byggematerialerne lavet af en særlig art, der gør, at du undgår at få råd og svamp i huset. De er nemlig ikke lavet af organiske materialer, og det betyder, at du kan være helt sikker på, at der ikke opstår netop råd og svamp.

Og samtidig er det muligt at få opført en bungalow i en miljøvenlig udgave, så du med god samvittighed kan give håndværkerne grønt lys, når de skal bygge dit nye hus.

Læs mere om bungalow her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *