Der er funkishuse på hele Jorden

De startede i 30erne men de bliver kun mere relevante (foto benee-huse.dk)

De startede i 30erne men de bliver kun mere relevante (foto benee-huse.dk)

Der findes mange forskellige typer huse. Nogle er af træ, andre er af mursten. Nogle er har fladt tag, andre har et skrånende tag med tegl eller skifer. Der er masser af muligheder for at designe huse, der har deres helt eget udtryk, selvom de overordnet set måske hører til en bestemt genre. En type boliger, der har været meget fremme i tiden siden de begyndte at opstå, er funkishuse. I dag findes disse som små boliger og som en del af større bygninger, netop fordi de er så alsidige og kan tilpasses efter mange forudsætninger.

Lidt om funkishuse

Oprindeligt begyndte man at bygge funkishuse i Danmark omkring 1930. Derefter tog det fart. Mange kendte arkitekter har siden hen udnyttet tankegangen bag funkis i mange af deres værker, her kunne vi blandt andre nævne Arne Jacobsen. Traditionelt funkis er rent og enkelt, og man tænker først og fremmest bygningen som en funktionel helhed, deraf navnet.

Funkishuse ses ofte som moderne bygninger, fordi de er firkantede og harmoniske i designet. Der er ikke den detalje, der ikke er tænkt over. Selv vinduer placeres efter, hvor lysindfaldet er optimalt. Derfor kan man være sikker på, at man får en bolig der er tænkt igennem når man får bygget et funkishus.

På trods af at funkishuse gerne skal opstilles efter visse konventioner, er der stadig mulighed for at designe dem i alverdens afskygninger. Nogle bygninger ses endda som en hybrid mellem funkis og klassisk nybyggeri, fordi der er elementer fra begge dele. Det bedste man kan gøre er sådan set at tage kontakt til et byggefirma, der råder over både arkitekter og håndværkere, som kan tage sig af hele forløbet. Det danske firma Benée er et eksempel på et byggefirma, der i mange år har været på forkant med at bygge funkishuse.

Se på mulighederne for funkishuse her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *